Windows 2000/XP/2003 jaettujen vanhojen tulostimien asennus Windows Vistaan/7:ään

29.10.2011 - Windows

Tagit: how to install old printers to new computers, old printer to windows vista 7 8, products supported and drivers included in Microsoft Windows Vista, vanhan tulostimen asennus windows vista 7 8

Vanhoja (yli 10-vuotiaita) tulostimia sekä käyttöjärjestelmiä käytetään vielä yleisesti. Joskus niiden toiminta uusien järjestelmien kanssa ei ole suoraviivaista.

Esimerkkitapauksessa HP LaserJet 4L -tulostin on kytketty ja jaettu Windows 2003 -palvelimen kautta. Työasemassa on Windows 7 -käyttöjärjestelmä.

Kun tulostin yritetään asentaa työasemaan tavalliseen tapaan esimerkiksi Active Directory -haulla, laiteajurit eivät asennu, vaan ruutuun tulee ilmoitus "Ohjainta ei löytynyt / Windows ei löydä laitteen HP LaserJet 4L ohjainta verkosta. [...]" (kts. kuva 1). Tavallisesti tällaisessa tilanteessa laiteajurit ladataan valmistajan sivuilta, mutta esimerkkitapauksessa HP:n sivuilla sanotaan vain, että ajurit tulevat jo Windows 7:n mukana.

Toimenpiteet:

1. Valitaan ohjauspaneelin "Laitteet ja tulostimet" ("Devices and Printers") -ikkunasta "Lisää tulostin" ("Add a printer") ja lisätään paikallinen tulostin ("Add a local printer") (kts. kuva 2).
  2. Luodaan uusi "Local Port" -portti (kts. kuva 3).
  3. Portin nimeksi syötetään tulostimen jako-osoite (kts. kuva 4). Palvelimen osoite on "serveri". Tulostimen jakonimi "HPLaserJ" saadaan selville selaamalla palvelimen jakoihin tai katsomalla se tulostimen asetuksista (kts. kuva 5).
  4. Valitaan listasta tulostinta vastaava ajuri. Jos tulostinta ei ole listassa, painetaan "Windows Update" -painiketta ja Windows lataa Internetistä kattavamman ajurivalikoiman (kts. kuva 6).
  5. Annetaan tulostimelle nimi ja asennus on valmis. Tulostimen toimintaa voi koittaa tulostamalla testisivun.
kuva1kuva1kuva2kuva2 kuva3kuva3 kuva4kuva4 kuva5kuva5 kuva6kuva6
Kuva 1Kuva 2Kuva 3Kuva 4Kuva 5Kuva 6