KORV-käyttöohje: 2.7 Tehokäyttäjän vinkkejä

26.07.2011 - Käyttöjärjestelmäriippumaton

Tagit: protips for advanced computer users, use integrated gpu with pcie graphics card, how to enable pxe network boot

Kokosimme alle muutaman ohjeen, joiden avulla saat enemmän irti KORV-tietokoneestasi.

Sisäänrakennettu näytönohjain erillisen kanssa

Kun tietokoneeseen liitetään erillinen näytönohjain (PCIe tai PCI), sisäänrakennettu näytönohjain poistuu käytöstä. Jos haluat liittää useampia näyttöjä tietokoneeseen ja tietokoneessasi on sekä sisäänrakennettu että erillinen näytönohjain, voit laittaa sisäänrakennetun näytönohjaimen päälle ja käyttää sitä lisänäyttöjen liitäntään.

Sisäänrakennettu näytönohjain laitetaan päälle BIOSissa. Joskus BIOSissa on valinta, josta sisäänrakennetun näytönohjaimen saa päälle, mutta usein tämä saavutetaan asettamalla sisäänrakennettu näytönohjain päänäytönohjaimeksi.

AMI BIOSissa asetusta säädetään Advanced Chipset Features > Internal Graphics Config. > Primary Video Controller. Aseta järjestys seuraavaksi: IGFX-GFX0-PCI.

Haluat kuitenkin todennäköisesti suorittaa grafiikkalaskennan erillisellä näytönohjaimella, jolloin aseta Windowsin näyttöhallinnasta oletusnäytöksi sellainen näyttö, joka on kytketty erilliseen näytönohjaimeen.

Lue myös Lucidlogix Virtu -tekniikasta ohjeessamme (tulossa pian)

PXE-verkkokäynnistys

Tietokoneen oletusasetuksissa verkkokäynnistys on joskus pois päältä. Verkkokäynnistys laitetaan päälle BIOSista.

Jos KORVin POST-kuvassa lukee F12 NETW. BOOT, tietokone tukee oletuksena verkkokäynnistystä, kun painat F12-painiketta.

AMI BIOSissa navigoi Integrated Pheripherals > OnBoard LAN Boot ROM ja aseta se Enabled -asentoon.

Tämän jälkeen verkkokäynnistys näkyy myös Boot menussa.