Miten asetan taustakuvan?

27.10.2009 - Windows ja Linux

Tagit: Windows taustakuvan vaihto, Linux taustakuvan vaihto

Jos haluamasi kuva löytyy Internetistä, selaa selaimella kuvaan ja klikkaa kuvaa oikealla hiirennäppäimellä. Valitse valikosta Aseta (kuva) taustakuvaksi (Set as background) tai vastaavaa, sanamuoto riippuu selaimesta.

Windows & Firefox

Linux & Epiphany

Mikäli kuva on tietokoneesi kovalevyllä, voit avata kuvan selaimella ja tehdä edelliset toimet tai:

Windows: Mene Käynnistä > Ohjauspaneeli > Näyttö > Työpöytä -välilehti > Selaa ja valitse taustakuva (Start > Control Panel > Display > Desktop -välilehti > Browse ja valitse taustakuva).

Linux (Gnome-työpöytäympäristö): Järjestelmä > Asetukset > Ulkoasu > Lisää ja valitse taustakuva (System > Preferences > Appearance > Add ja valitse taustakuva).

Kun valitset taustakuvan näin, voit myös valita miten kuvaa käsitellään, mikäli se on erikokoinen kuin nykyinen resoluutiosi. Valitse valikosta omasta mielestäsi sopivin.

Windows

Linux

PS. osoitteesta http://korv.fi/lataukset/taustakuvat/ löytyy muutama taustakuva, kuvat © Ilkka Miettinen ~2009