Miten asennan ajurin ilman asennustiedostoa (.EXE tai .MSI)?

27.10.2009 - Windows

Tagit: Windows ajurin asennus ilman EXE asennustiedostoa, Windows install drivers without exe

Sivuiltamme löytyvät ajurit ovat usein pakattu ilman asennusohjelmia levytilan ja kaistan säästämiseksi. Voit tallentaa ajurit esim. USB-muistitikulle, eivätkä ne vie paljoa tilaa. Ajurit myös latautuvat nopeasti, vaikka käytössäsi olisi hidas Internet-yhteys.

Lataa pakattu ajuritiedosto (.zip tai arkistoitu .7z) ja pura se vaikka työpöydälle oletusnimellä. Avaa tietokoneen hallinta klikkaamalla Käynnistä-valikossa (Omaa) Tietokonetta oikealla hiirenpainikkeella ja valitsemalla Hallitse (Start > (My) Computeria oikealla hiirenpainikkeella > Manage) . Valitse sivupalkista Laitehallinta (Device Manager) ja sitten klikkaa haluamaasi laiteohjainta oikealla hiirenpainikkeella ja valitse Päivitä ohjain (Update driver).

Laitehallinta

Valitse, ettet tällä kertaa halua etsiä ajureita Windows Updatesta (alin) ja sen jälkeen valitse Asenna luettelosta tai määritetystä sijainnista (alempi).

Asenna luettelosta tai määritetystä sijainnista

Valitse Sisällytä tämä kohde etsintään, paina Selaa (Browse) ja valitse kansio, minne purit ajurit aikaisemmin.

Sisällytä tämä kohde etsintään

Kun painat Seuraava, ohjattu toiminto etsii ja asentaa hakemistosta uusimman version ajurista laitteelle. Mikäli ruutuun ilmestyy varoitus laiteohjaimen allekirjoituksesta, valitse Jatka (Continue).
Ohjattu toiminto asentaa ajurit laitteelle vain jos ne ovat oikeat. Mikäli toiminto sanoo, että ajuria ei löytynyt vaikka olet määrittänyt oikean hakemiston, on ajuri todennäköisesti väärälle ohjaimelle tai käyttöjärjestelmälle tarkoitettu.